Λουκάνικο μαύρου χοίρου με σέσκουλα και μυρωδικά

Λουκάνικο μαύρου χοίρου με σέσκουλα και μυρωδικά

Υλικά για 4 άτομα:

• 500 γρ. λουκάνικα μαύρου χοίρου με άρωμα τρούφας και μανιτάρι

• 1,5 κιλό σέσκουλα

• 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα

• ½ μάτσο μάραθο

• 1 μάτσο μυρώνια

• 1 μαραθόριζα (φινόκιο)

• Ελαιόλαδο

• Χυμό λεμόνι

• 1 κ.σ. ντοματοπελτέ

• Αλάτι

• Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε στα τρία τα σέσκουλα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το μάραθο, τα μυρώνια, τη μαραθόριζα και τα κρεμμυδάκια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις αρχίσουν να ξανθαίνουν, προσθέτουμε τα σέσκουλα, τα μυρώνια και τη μαραθόριζα και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε μ’ ένα καπάκι για να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε. Όταν μισογίνουν προσθέτουμε τα λουκάνικα ολόκληρα, το μάραθο, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μια φορά και αφήνουμε ανοιχτή τη κατσαρόλα να μαγειρευτούν για περίπου 20 ΄

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *