Λουκάνικα Μαύρου Χοίρου με μανιτάρια και άρωμα τρούφας & τηγανιά μανιταριών με αρωματικό γιαούρτι

Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece

Λουκάνικα Μαύρου Χοίρου με μανιτάρια και άρωμα τρούφας & τηγανιά μανιταριών με αρωματικό γιαούρτι.

Υλικά για 2 άτομα

Υλικά

4τεμ. Λουκάνικα Μαύρου Χοίρου με μανιτάρια & άρωμα τρούφας
50γρ. Καπνιστή πανσέτα Μαύρου Χοίρου
200γρ. Μανιτάρια φούσκα & portobello
¼τεμ. Κρεμμύδι μέτριο
½τεμ. Σκελίδα σκόρδο
50γρ. Πιπεριά φλωρίνης
10γρ. Φρέσκο βούτυρο
20mL Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
50mL Λευκό κρασί
20γρ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι, φρέσκο πιπέρι

Για το αρωματικό γιαούρτι

100γρ. γιαούρτι
10γρ. μαϊντανός
Xυμός από μισό λεμόνι & ξύσμα
10γρ. Δυόσμος φρέσκος
Αλάτι, φρέσκο πιπέρι, γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση

Ψήνουμε τα λουκάνικα Μαύρου Χοίρου με μανιτάρια και άρωμα τρούφας στην σχάρα ή τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες & ψιλοκόβουμε την καπνιστή πανσέτα Μαύρου Χοίρου, το κρεμμύδι, το σκόρδο & την πιπεριά φλωρίνης.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά & βάζουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα μανιτάρια, την καπνιστή πανσέτα Μαύρου Χοίρου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά φλωρίνης, το θυμάρι & σοτάρουμε.

Σβήνουμε με το κρασί & αφήνουμε να εξατμιστεί. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι, το μαϊντανό & το βούτυρο.

Αρωματικό γιαούρτι

Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά βότανα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αρωματικά βότανα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι, την πάπρικα & ανακατεύουμε.

Συνταγή από ….